Οι Μικρές Ιστοριες

Οι Μικρές Ιστορίες είναι μια ομάδα παιδαγωγών προσχολικής αγωγής με ειδίκευση στην Παιδαγωγική Θεάτρου. Η ομάδα μας δημιούργησε το 2011 έναν χώρο στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να στεγάσει μια ευρεία γκάμα δράσεων που αφορούν το παιδί και το περιβάλλον που ζει.

Εμείς και οι συνεργάτες μας, έχοντας κοινό στόχο να κάνουμε την Τέχνη παιχνίδι, σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε καθημερινά στον χώρο μας καλλιτεχνικέςαπογευματινές δράσεις για παιδιά από 12 μηνών έως 10 ετών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε ενημερωτικές ομιλίες, σεμινάρια και επιμορφώσεις που αφορούν γονείς και παιδαγωγούς με στόχο την ενημέρωση τους επάνω σε θέματα που αφορούν την παιδοκεντρική προσέγγιση και την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.

Οι δράσεις που αφορούν τόσο στα πρωινά μας τμήματα όσο και στα απογευματινά καλλιτεχνικά μας εργαστήρια έχουν στόχο τη βιωματική προσέγγιση του παιδιού και την συναισθηματική του εξέλιξη. Στόχος σε κάθε μας δράση είναι αρχικά η χαρά και η ευχαρίστηση των παιδιών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ένταξη κάθε παιδιού στην ομάδα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας τον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητές του.

Οι Μικρές Ιστορίες λοιπόν,  είναι στην ουσία ένας πολυχώρος δράσεων που στεγάζει τόσο τη λειτουργία του παιδικού σταθμού τα πρωινά, όσο και τη λειτουργία εργαστηρίων για παιδιά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Στις Μικρές Ιστορίες καθημερινά λειτουργούν:

  1. πρωινά τμήματα για παιδιά 2,6-5 ετών
  2. απογευματινά εργαστήρια για βρέφη 12-36 μηνών
  3. εργαστήρια τεχνών για παιδιά 3-10 ετών
  4. θεατρικές παραστάσεις για παιδιά
  5. ομιλίες για γονείς και παιδαγωγούς
  6. εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδικούς σταθμούς και σχολεία
  7. παιδαγωγικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς
  8. εποχιακές εκδηλώσεις
  9. συμβουλευτική γονέων
  10. εκδηλώσεις για εταιρείες, φορείς, οργανισμούς
Ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποια από τις δράσεις μας!