Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΑΞΗ στις Μικρές Ιστορίες, φιλοξενεί μέχρι 18 παιδιά ηλικίας 2,6-3,6 ετών, στο ισόγειο του κτιρίου μας. Την ευθύνη της ομάδας έχουν 2 παιδαγωγοί, απόφοιτοι παιδαγωγικών σχολών.

Η ημερήσια δράση της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ μοιράζεται καθημερινά ανάμεσα στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΑΞΗ, μια αίθουσα 35 τετραγωνικών μέτρων γεμάτη γωνιές δράσης, το αίθριο, έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για παιχνίδι και την τραπεζαρία-εργαστήριο μας.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΑΞΗ αποτελείται από περιβάλλοντα δράσης, κυρίως αισθητηριακού ενδιαφέροντος. Τα παιδιά επιλέγουν τη γωνιά όπου επιθυμούν να απασχοληθούν, δημιουργούν μικρές ομάδες των 3-4 παιδιών και οι παιδαγωγοί βρίσκονται  δίπλα τους για να ενισχύσουν τη δράση τους.

Υλικά όπως το χώμα, το νερό, ο αφρός, το ζυμάρι, σκληρά και μαλακά αντικείμενα βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας με στόχο τη χρήση και την ανακάλυψή τους. Τα παιχνίδια και το παιδαγωγικό υλικό είναι στη διάθεση και στο ύψος κάθε παιδιού, έτσι ώστε να μπορεί από μόνο του να επιλέξει και να πειραματιστεί με αυτό που θέλει να εξερευνήσει.

Εκτός από τις γωνιές αισθητηριακής αγωγής στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΑΞΗ υπάρχει το εικαστικό εργαστήριο, με υλικά άμεσα διαθέσιμα στα παιδιά. Κάθε μέλος της ομάδας έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει τα δικά του έργα με πηλό, πλαστελίνες, πινέλα, κόλλες και όλα όσα περιλαβάνει το εργαστήριο. Οι παιδαγωγοί δίνουν καθημερινά ευκαιρίες για πειραματισμούς και εισάγουν καινούργια υλικά στο εργαστήριο, ανάλογα με τις προτιμήσεις των παιδιών. Από το εικαστικό εργαστήριο (atelier) ξεκινούν και όλα τα σχέδια εργασίας που επεξεργάζεται η ομάδα.

Το αίθριο είναι ένα ακόμα σημείο του κτιρίου, όπου η ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ έχει άμεση πρόσβαση για παιχνίδια και δημιουργία. Η γωνιά νερού που βρίσκεται εκεί είναι πάντα στη διάθεση των παιδιών για πειραματισμούς με το υγρό στοιχείο και η γωνιά βιβλιοθήκης διαθέτει βιβλία ειδικά επιλεγμένα για την πρώτη επαφή των παιδιών με την παιδική λογοτεχνία. Στο αίθριο πραγματοποιούνται καθημερίνα και άλλες ομαδικές δράσεις, όπως αφήγηση παραμυθιών,κινητικά παιχνίδιαπαιχνίδια με οικοδομικό υλικό κλπ.

Στην τραπεζαρία, τα παιδιά της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, δημιουργούν καθημερινά το πρωινό τους, τρώνε το μεσημεριανό φαγητό τους, ενώ ο χώρος τις υπόλοιπες ώρες προσφέρεται για κατασκευές, εργαστήρι μαγειρικής ή άλλες δράσεις που έχουν ανάγκη από μεγάλες επιφάνειες δράσης.

Τα παιδιά της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιούν δράσεις ΚΑΙ στις γωνιές της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ και αντίστροφα, ενώ η ταράτσα του κτιρίου μας προσφέρεται επίσης καθημερινά και για εξωτερικές δράσεις και παιχνίδια.