Οι ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, στεγάζονται σε ένα ανακαινισμένο διώροφο κτίριο 200 τ.μ.

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι μας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της παιδαγωγικής μας προσέγγισης. Μέσα από έρευνες και παρατηρήσεις σχετικά με το πώς το περιβάλλον επιδρά θετικά στην εκπαίδευση του παιδιού, στις Μικρές Ιστορίες έχουμε δημιουργήσει διάφορες “γωνιές μάθησης” που ενισχύουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών, εξάπτουν τη φαντασία τους, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αυτονομίας τους και προωθούν την κοινωνικοποίησή τους.

Στο ισόγειο του κτιρίου μας, υπάρχει Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΑΞΗ, που φιλοξενεί μέχρι 18 παιδιά 2,6-3,6 ετών, το αίθριο με τη γωνιά νερού και τις γωνιές αισθητηριακής αγωγής, το ατελιέ με υλικά άμεσα προσβάσιμα στα παιδιά, η τραπεζαρία και το εργαστήριο μαγειρικής, η κουζίνα μας καθώς και οι τουαλέτες ενηλίκων και παιδιών.

Μια μαρμάρινη σκάλα μας οδηγεί στον πρώτο όροφο και μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε στη ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΑΞΗ, που φιλοξενεί μέχρι 22 παιδιά 3,6-4,6 ετών. Πρόκειται για μια αίθουσα 100 τ.μ., διαμορφωμένη με τη γωνιά βιβλιοθήκης, τη γωνιά πειραμάτων και ανακαλύψεων, το ατελιέ, τις γωνιές συμβολικού παιχνιδιού και τη γωνιά μεταμφίεσης,  καθώς και τις τουαλέτες που εξυπηρετούν τα παιδιά της γαλάζιας ομάδας και τους παιδαγωγούς.

Τέλος, στην ταράτσα μας, έναν χώρο 100 τ.μ. διαμορφωμένο με ειδική μελέτη για την ασφαλή χρήση του από τα παιδιά, και οι δύο ομάδες έχουν την ευκαιρία να κάνουν γυμναστική και σκαρφαλώματα, να φροντίσουν τα φυτά και τα λουλούδια μας ή να παίξουν με διάφορα φυσικά υλικά, όπως φύλλα, χώμα, άμμο, πέτρες, ξύλα…!

Τόσο η Κόκκινη όσο και η Γαλάζια ομάδα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν μέσα στη σχολική χρονιά στις γωνιές και των δύο τάξεων, ανάλογα πάντα με τη δράση και τα σχέδια εργασίας που επεξεργάζεται η κάθε ομάδα.

Σας περιμένουμε στις Μικρές Ιστορίες, ένα σχολείο διαμορφωμένο με φαντασία, ευρηματικότητα και πολλή αγάπη για την παιδική ηλικία!