Οι ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, στεγάζονται σε ένα ανακαινισμένο διώροφο κτίριο 180 τ.μ.

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι μας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της παιδαγωγικής μας προσέγγισης. Μέσα από έρευνες και παρατηρήσεις σχετικά με το πώς το περιβάλλον επιδρά θετικά στην εκπαίδευση του παιδιού, στις Μικρές Ιστορίες έχουμε δημιουργήσει διάφορες “γωνιές μάθησης” που ενισχύουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών, εξάπτουν τη φαντασία τους, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αυτονομίας τους και προωθούν την κοινωνικοποίησή τους.

Στο ισόγειο του κτιρίου μας, υπάρχει Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΑΞΗ, που φιλοξενεί μέχρι 18 παιδιά 2,6-3,6 ετών, το αίθριο με τη γωνιά νερού και τις γωνιές αισθητηριακήςαγωγής, το εικαστικό εργαστήριο με υλικά άμεσα προσβάσιμα στα παιδιά, η τραπεζαρία μας και το εργαστήριο μαγειρικής, η κουζίνα μας καθώς και οι τουαλέτες ενηλίκων και παιδιών.

Μια μαρμάρινη σκάλα μας οδηγεί στον πρώτο όροφο και μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε στη ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΑΞΗ, που φιλοξενεί μέχρι 22 παιδιά 3,6-4,6 ετών. Πρόκειται για μια αίθουσα 100 τμ, διαμορφωμένη με τη γωνιά βιβλιοθήκης, την γωνιά πειραμάτων, το εικαστικό εργαστήριο, τις γωνιές συμβολικού παιχνιδιού και τη γωνιά μεταμφίεσης, τη γωνιά ανακαλύψεων καθώς και τις τουαλέτες που εξυπηρετούν τα παιδιά της γαλάζιας ομάδας και τους παιδαγωγούς.

Τέλος, στην ταράτσα μας, έναν χώρο 100τμ διαμορφωμένο με ειδική μελέτη για την ασφαλή χρήση του από τα παιδιά, οι πρωινές μας ομάδες, έχουν την ευκαιρία να παίξουν κινητικά παιχνίδια, να δημιουργήσουν στην αμμοδόχο μας, να παίξουν μουσική με τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα ή να ποτίσουν τα φυτά μας στον δικό τουςλαχανόκηπο!

Όλες οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν καθημερινά στις γωνιές και των δύο τάξεων, ανάλογα πάντα με τη δράση και τα σχέδια εργασίας που επεξεργάζεται κάθε ομάδα.

Σας περιμένουμε στις Μικρές Ιστορίες, έναν χώρο πολλών και διαφορετικών χρήσεων, διαμορφωμένο με πολλή αγάπη για την παιδική ηλικία!