Στις Μικρές Ιστορίες ΕΓΓΡΑΦΕΣ γίνονται όλο τον χρόνο, αρκεί να μην έχει συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός παιδιών σε κάθε ομάδα.

Η παιδαγωγική μας ομάδα ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους γονείς να επισκεφτούν τις Μικρές Ιστορίες κάποια από τις πρωινές ώρες κατόπιν ραντεβού, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις τάξεις και τη λειτουργία των πρωινών τμημάτων και να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τις υπεύθυνες παιδαγωγούς, διατυπώνοντας όλες τις πιθανές απορίες που έχουν.

  • Το ωράριο λειτουργίας των πρωινών τμημάτων είναι από τις 8:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. Για την καλύτερη λειτουργία της μονάδας, επιθυμούμε η προσέλευση των παιδιών να γίνεται μέχρι τις 9:00 το πρωί, εκτός και αν συντρέχουν λόγοι για το αντίθετο. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, χρειάζεται τηλεφωνική ενημέρωση. Αυτό βοηθάει κάθε παιδί να ενταχθεί στην ομάδα του, να σχεδιάσει το πρόγραμμα της ημέρας του και να νιώσει ασφαλής στο χώρο.
  • Η περίοδος προσαρμογής κάθε καινούργιου παιδιού στις Μικρές Ιστορίες δεν έχει χρονικό περιορισμό. Μπορεί να διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι αρκετό διάστημα, ώστε το παιδί νιώθει ασφαλές για να αποχωριστεί τους γονείς του. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν κανονίσει το πρόγραμμά τους για την περίοδο προσαρμογής έτσι ώστε να έχουν διαθέσιμο χρόνο και να ακολουθούν τις συμβουλές των παιδαγωγών σχετικά με τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών.
  • Οι Μικρές Ιστορίες συνεργάζονται με  την παιδίατρο κυρία Βάσω Παπαϊωάννου, που μας επισκέπτεται 1 φορά το μήνα. Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν για τυχόν αλλαγές σε ιατρικά θέματα ή σε θέματα αλλαγής συμπεριφοράς των παιδιών.
  • Το πρωινό των παιδιών το προσφέρουν οι Μικρές Ιστορίες και δίνεται στους γονείς σχετικό εβδομαδιαίο ημερολόγιο διατροφής, ενώ το μεσημεριανό το φέρνουν οι γονείς και ζεσταίνεται στην κουζίνα μας.
  • Οι Μικρές Ιστορίες δεν διαθέτουν σχολικό.

Οι Μικρές Ιστορίες για το σχολικό έτος 2017-2018 θα είναι κλειστά τις παρακάτω ημερομηνίες:

Σάββατο 28η Οκτωβρίου 2017
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 έως Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2018
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Σαββατο 6 Ιανουαρίου 2018
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Φεβρουαρίου 2018
ΠΑΣΧΑ: Πέμπτη 05 Απριλίου έως Τετάρτη 11 Απριλίου 2018
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Τρίτη 1 Μαΐου 2018
ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: Δευτέρα 28 Μαΐου 2018